zondag 6 januari 2013

Maria Mena - Monday Morning

De Noorse zangeres Maria Mena bezingt in het nummer Monday Morning perfect hoe elke maandagochtend aanvoelt. Dit nummer is te vinden op het eerste album dat de zangeres uitbracht, namelijk Another Phase. Dit album kwam uit in 2007 en inmiddels zijn er al vijf andere albums verschenen.


Monday morning came too soon
It's entering my forgotten room
Disguised as the morning sun and I should be on the run
But I'm here
Waiting for you
To come and rescue me
From this awful blue

Elke maandagochtend als mijn wekker gaat, denk ik aan de week die voor me ligt. Hoewel Maria Mena zingt over gered willen worden van dit vreselijke gevoel, kijk ik vaak wel uit naar een nieuwe week. Toch is het heerlijk om keihard met dit nummer mee te zingen in de auto. Dat geldt overigens naar mijn mening voor alle albums die Maria Mena uitbrengt. Ze durft heerlijk open te zijn over haar eigen problemen en dat staat garant voor nummers die je hard voelt binnenkomen.

Mocht je ooit de kans hebben Maria Mena live te zien spelen, dan kan ik je zeker aanraden deze kans te grijpen. Ik heb haar inmiddels gezien in de Vredenburg in Utrecht (2007) en het Songbird Festival in Rotterdam (2011), en als ze nog eens komt, dan ga ik zeker weer.

0 reacties:

Een reactie posten